De omgeving

Bogny-sur-Meuse ligt in het hart en daardoor in de buurt van de belangrijkste attracties van de Ardennen. Een ideale plek om uw vakantie door te brengen.

Het dorpje zelf biedt ook diverse faciliteiten en activiteiten voor bezoekers, zoals wekelijkse brocante markten en de jaarlijkse kerstmarkt. Bogny-sur-Meuse staat bekend om de vele legendes waaronder het verhaal van de Vier Heems kinderen. Het standbeeld is vanuit Chateau RM te bewonderen.

Hoe kunt u de Ardennen ontdekken

- Tientallen wandel en fiets routes, met diverse thema’s en moeilijkheidsgradaties vanuit Bogny-sur-Meuse;

- Ruim 200 km aan diverse Mountainbike Parcours;

- Vierwielfiets voor meerdere personen, ook voor minder goed ter been zijnde personen;

- Te paard of met voorspan;

- Segway;

- Kano.


Zie ook de websites van het bureau Toerisme van de Franse Ardennen en Ardennen voor beginners.

Activiteiten

Dit gebied heeft verrassend veel te bieden en er is voor ieder wat wils. Een schatrijke historie, cultuur, golfbaan, sport, uitdaging, rust, culinair, restaurants en terrassen, champagnestreek en wijnen, picknick gelegenheden, gastronomie. Muziek, kunst, jaarmarkten en festiviteiten.


Daarnaast zijn er ook speeltuinen, boomklimmen, karten, minigolf, bioscoop, dierentuin, zwembad, skate-park: vermaak voor iedereen van alle leeftijden.

Vissen

Vissen in de Maas

Musee de Mineraux/ Fossielen Museum

Het museum neemt u mee in de oudheid.

Le Rocher des 4 Fils Aymon/ Vier Heemskinderen (tegenover het Chateau) en Rocher L’Hermitage

De klim naar de beelden Vier Heemskinderen en L’Hermitage wordt beloond met een schitterend panoramisch uitzicht over dit landschap in de Ardennen. Aanrader is het uitzicht met zonsopkomst en ondergang.

Chateau de Montcornet

Geeft een goed beeld van de rijke geschiedenis van deze omgeving.


Goed te combineren met een bezoek aan Charleville-Mezières.

Charleville

Met het beroemde plein uit de 17de Eeuw, Place Ducale, vol terassen, winkels en activiteiten. Het plein wordt omschreven als de mooiste pleinen van Europa en is ontworpen naar het voorbeeld van het Place Des Voges in de wijk Marais in Parijs. Tevens ook kerken, Musea en een stadspark.

Le Grand Marionnetiste

Een klein marionettentheater, waar optredens gegeven worden uit het verhaal van de Vier Heemskinderen. Gelegen op enkele stappen van de Place Ducale op een mooi idyllisch pleintje.


Het museum herbergt de grootste collectie marionetten van Europa en organiseert jaarlijks een festival.

Fort des Ayvelles

Een goed gerestaureerde 19de eeuws militair fort.

Het meer van Vieilles-Forges

Een stuwmeer van 150 hectares, met een zandstrand, een zeilclub en een recreatiecentrum. U kunt hier meerdere (water)sport activiteiten beoefenen, mountainbiken om het meer of relaxen op het strand.

Musee Rimbaud

Arthur Rimbaud is een Franse poëet geboren in 1854 in Charleville en gestorven op 10 november 1891. De intensiteit van zijn poëtische werk maakt hem een van de leidende figuren uit de Franse literatuur hoewel zijn leven van korte duur was.


Vergeet niet de straat schuin over te steken, daar vindt u het huis van Rimbaud. Hier wordt u interactief meegenomen naar alle plaatsen waar hij geleefd heeft, waaronder Harderwijk.

Terraltitude Adventure Park

Ziplinen en vele andere activiteiten.

Voie Verte Trans-Ardennes

Gevarieerde route, langs leuke, kleine dorpjes.

Golf des Poursaudes

Golf des Poursaudes is op 25 km afstand.

Ferme des Poursaudes, 08430 Villers-le-Tilleul - 03 24 42 39 83


Parc Argonne Découverte (voorheen Natuurmuseum Nocturnia)

In de Ardennen, aan de rand van het bos van Argonne, bij het plaatsje Olizy-Primat, ligt een park van 13 hectares. Hier kunt u dieren in hun natuurlijke omgeving observeren, en leert u het gedrag van fauna in de nacht beter te begrijpen. Parc Argonne Découverte heeft ook een wolvenpark.

Zwembaden

Zwembad Bernard Albin, Charleville -Mézières.


Zwembad de RocRoi, RocRoi.


Zwembad Rivea, Givet.

Pretparken, sport, ontspanning

- Elfy Park, Les Mazures.

- Ardennes Terre d’Aventures, Les Mazures.

- Karting Lonny, Lonny.

- Patinoire de Charleville-Mezier.

- L.B. loisirs, Location de Quad et Vélo, Nozonville.

- Zouplaboum, Beauraing (België).

- Euro Space Center, Libin.

Burcht van Sedan

Met zijn 35.000 m² verdeeld over 7 verdiepingen de grootste burcht van Europa. Ieder jaar in mei wordt er in- en rond de burcht van Sedan een middeleeuws festival gehouden, met optochten, straatvoorstellingen, toneelstukken, middeleeuwse markt en muziekoptredens. Een groot riddertoernooi, en ook avondrondleidingen door de burcht met fakkels worden in juli-augustus geboden.


Foto: Sebastien Ortega Dubois

Bowling

Bowling Central Park, Charleville Mézières

Skipiste La Chapelle

Skipiste van La Chapelle, Ardennen.

Het Kasteel Grand Jardin in Joinville

Het kasteel Grand Jardin in Joinville, is gebouwd tussen 1533 en 1546. Dit voormalige jachtoord, nu eigendom van de Algemene Raad vanHaute-Marne, doet de laatste jaren dienst als cultureel ontmoetingscentrum, en worden er het hele jaar door culturele manifestaties gehouden, zoals concerten van klassieke muziek, en exposities van moderne kunst.


De Renaissance tuin is het hele jaar door toegankelijk, en bestaat uit mooi verzorgde bloemperken, aromatische planten en zeldzame fruitbomen, en het romantische park met honderdjarige bomen en moderne beelden zullen zeker in de smaak vallen bij wandelaars, en bewonderaars van boom snoeikunst. Ieder jaar wordt er begin mei een belangrijke bijeenkomst gehouden voor plantenliefhebbers, de Lente van Grand Jardin, een kleurrijk feest waarbij planten en tuinen in het zonnetje gezet worden.

RocRoi stadje

Historisch vestingstadje met kaas genoemd naar het stadje.

Saint-Amand-sur-Fion

Geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Woinic

Met een hoogte van 8,5 meter, een lengte van 14 meter en een breedte van 5 meter, is Woinic het grootse everzwijn ter wereld! Symbool van de Ardennen, waar normen en waarden samengaan met kracht, moed en solidariteit. Dit indrukwekkende beeldhouwwerk, gemaakt door de artiest Eric Sléziak, weegt bijna 50 ton. Een monumentaal werk waar elf jaar aan gewerkt is.


Het reuze-everzwijn staat sinds 8 augustus 2008 bij de parkeerplaats aan de snelweg van Saulces-Monclin, tussen Rethel en Charleville-Mézières.

Reims

Kroning- en Champagnestad met haar terrassen, de mooiste champagnehuizen en gezelligheid. Tevens is Reims de trotse bezitter van vier monumenten die geklasseerd zijn bij het werelderfgoed van UNESCO.


Foto: Carmen Moya-VVV van Grand Reims

Parijs

Twee uur rijden en u staat midden in deze beroemde stad.

Châlons-en-Champagne

De stad Châlons-en-Champagne heeft veel getuigenissen van haar verleden bewaard zoals de vakwerkgevels en religieuze gebouwen. De gotische Sint-Étiennekathedraal is voorzien van mooie, oude glas-in-loodramen.


De Jard, een park in het hart van de stad bestaande uit drie tuinen, is een groene oase ideaal om te wandelen. De kleine Jard, een landschapstuin; de grote Jard, een Franse tuin; en de Engelse Jard, gelegen op de oever van het kanaal, overweldigen de wandelaars. Een boottocht op de Nau en de Mau is verder de beste manier om de stad Châlons-en-Champagne te ontdekken.


Foto: VVV Châlons-en-Champagne