SUITES MET ALLURE

Over Chateau RM

Chateau RM Ardennes is een prachtig kasteel (anno 1877) met een rijk verleden. Centraal gelegen in het hart van de Franse Ardennen aan rivier de Maas. In een klein dorpje met restaurants en andere voorzieningen. In het dorpje, welke sinds 1967 Bogny sur Meuse heet en vóór deze tijd samengesteld was uit drie kleinere gemeentes nl.  Chateau Regnault, Levrezy, en Braux genaamd, heeft u de natuur en de gezelligheid om u heen.

Het kasteel is onlangs gerestaureerd, gerenoveerd en in ere hersteld, met respect voor de authentieke details, die bewaard zijn gebleven. Het kasteel kent een bijzondere historische sfeer met het comfort van het heden. Het geheel is verbouwd, ontworpen en ingericht door de Zwaluw Groep uit Heerhugowaard (Nederland). De inrichting is gedaan in samenwerking met de lokale antiquair Fabrice en Riviera Maison. De eigenaar stelt zijn privécollectie ten toon, waaronder schilderijen van de Franse schilder Georgio Benayoun.

De 4 kasteel kamers zijn smaakvol ingericht en ademen allure, sfeer en historie uit. Voor stellen, groepen en tevens ook voor gezinnen: het kasteel beschikt over prachtige familiekamers. Iedere kamer is uniek en beschikt over een eigen badkamer met toilet.

flowers_top

U bent van harte uitgenodigd om deze bijzondere ambiance te ervaren. Wij zorgen voor een onvergetelijk verblijf en dat het u aan niets ontbreekt.

ENJOY THE BEST GOURMET FOOD

Restaurants & Bars

0minuten
Charleville
0uur
Reims
0uur
Luxemburg
0uur
Parijs

KASTEEL MET EEN VERHAAL

Historie

In het kasteel woonde in de 18de en 19de eeuw drie generaties fabrieksbazen met hun familie’s en bedienden. Deze maakte deel uit van de “Grosse Boutique”, ofwel een groep ateliers, winkels, voorganger van de vestiging van fabrieken en tevens een bijzonder kenmerk van de Maas-vallei, waarvan u de geschiedenis terug kunt vinden in het lokale museum van de Metalurgie.

In de gouden jaren van de metaalindustrie gaf de fabriek werkgelegenheid aan 3000 arbeiders. In 1898 opende de “Grosse Boutique” tevens een crèche voor de kinderen van de arbeiders, één van de eerste in Europa. Vijf nonnen waren verantwoordelijk voor het toezicht en elke zuigeling had recht op een babyuitzet, medische zorg en doktersbezoek aan huis, wat voor die tijd heel vooruitstrevend was.

GEDREVEN BOUWKUNDIGE

De eigenaar

De eigenaar is een passievolle, zeer hoog aangeschreven en getalenteerde bouwkundige, die exclusieve panden met liefde en aandacht weer terugbrengt in originele staat. Mét oog voor het kleinste detail, die de perfectie van architectuur in zijn vingers heeft en tevens het maximale uit ieder pand weet te halen.

“Het kasteel is al mooi van zichzelf” zo waren zijn eerste woorden, toen hij zijn oog liet vallen op het Chateau. De ziel en zaligheid die hij erin heeft gestopt tijdens de restauratie, in combinatie met zijn unieke talent, hebben ervoor gezorgd dat het kasteel, van een ongekende kwaliteit, weer in ere hersteld is, waarbij hij het respect voor de historie heeft weten te behouden.

Zijn liefde en passie voor het kasteel zult u ervaren tijdens uw verblijf. Dit is één van zijn paradepaardjes van zijn projecten. Deze heeft hij dan ook benoemd naar zijn 2 dochters: Chateau RM Roxanne en Melissa.