ERVAAR DE RUST & REINHEID VAN DE ARDENNEN

De omgeving

Bogny-sur-Meuse ligt in het hart en daardoor in de buurt van de belangrijkste attracties van de Ardennen. Een ideale plek om uw vakantie door te brengen. Het dorpje zelf biedt ook diverse faciliteiten en activiteiten voor bezoekers, zoals wekelijkse brocante markten en de jaarlijkse kerstmarkt. Bogny-sur-Meuse staat bekend om de vele legendes waaronder het verhaal van de Vier Heems kinderen. Het standbeeld is vanuit Chateau RM te bewonderen.

Dit gebied heeft verrassend veel te bieden en er is voor ieder wat wils. Een schatrijke historie, cultuur, golfbaan, sport, uitdaging, rust, culinair, restaurants en terrassen, champagnestreek en wijnen, picknick gelegenheden, gastronomie. Muziek, kunst, jaarmarkten en festiviteiten. Daarnaast zijn er ook speeltuinen, boomklimmen, karten, minigolf, bioscoop, dierentuin, zwembad, skate-park: vermaak voor iedereen van alle leeftijden.

  • Tientallen wandel- en fietsroutes, met diverse thema’s en moeilijkheidsgradaties vanuit Bogny-sur-Meuse;

  • Ruim 200 km aan diverse mountainbike parcours;

  • Vierwielfiets voor meerdere personen, ook voor gasten die minder goed ter been zijn;

  • Te paard of met voorspan;

  • Segway tochten met tour guide;

  • Kano safari’s door de kristalheldere wateren van de Ardennen.

Vissen in de Maas

Vissen in de Maas

Musee de Mineraux/ Fossielen Museum

Musee de Mineraux/ Fossielen Museum

Het museum neemt u mee in de oudheid.

4 Fils Aymon/ Vier Heemskinderen

Le Rocher des 4 Fils Aymon/ Vier Heemskinderen en Rocher L’Hermitage

Klim tegenover het Chateau naar de beelden Vier Heemskinderen en L’Hermitage wordt beloond met een schitterend panoramisch uitzicht over dit landschap in de Ardennen. Aanrader is het uitzicht met zonsopkomst en ondergang.

Chateau de Montcornet

Chateau de Montcornet

Geeft een mooi beeld van de rijke geschiedenis van deze omgeving. Goed te combineren met een bezoek aan Charleville-Mezières.

Charleville

Charleville

Met het beroemde plein uit de 17de Eeuw, Place Ducale, vol terassen, winkels en activiteiten. Het plein wordt omschreven als de mooiste pleinen van Europa en is ontworpen naar het voorbeeld van het Place Des Voges in de wijk Marais in Parijs. Tevens ook kerken, Musea en een stadspark.

Le Grand Marionnetiste

Le Grand Marionnetiste

Een klein marionettentheater, waar optredens gegeven worden uit het verhaal van de Vier Heemskinderen. Gelegen op enkele stappen van de Place Ducale op een mooi idyllisch pleintje. Het museum herbergt de grootste collectie marionetten van Europa en organiseert jaarlijks een festival.

Fort des Ayvelles

Fort des Ayvelles

Een goed gerestaureerde 19de eeuws militair fort.

Het meer van Vieilles-Forges

Het meer van Vieilles-Forges

Een stuwmeer van 150 hectares, met een zandstrand, een zeilclub en een recreatiecentrum. U kunt hier meerdere (water)sportactiviteiten beoefenen, mountainbiken om het meer of relaxen op het strand.

Musee Rimbaud

Musee Rimbaud

Arthur Rimbaud is een Franse poëet geboren in 1854 in Charleville en gestorven op 10 november 1891. De intensiteit van zijn poëtische werk maakt hem een van de leidende figuren uit de Franse literatuur hoewel zijn leven van korte duur was.

Vergeet niet de straat schuin over te steken, daar vindt u het huis van Rimbaud. Hier wordt u interactief meegenomen naar alle plaatsen waar hij geleefd heeft, waaronder Harderwijk.

Terraltitude Adventure Park

Terraltitude Adventure Park

Ziplinen en vele andere activiteiten.

Zwembaden

Pretparken, sport, ontspanning